Pojačan je promet na važnijim cestama te pojedinim graničnim prijelazima, osobito sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi. U blizini gradskih i mjesnih groblja, uoči blagdana Svih svetih vozi se uz posebnu regulaciju prometa. Iz HAK-a vozače savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas, 30. listopada, od 9:45 do 13:00 sati u Makarskoj (Tučepima i Podgori) se održava Apfel Arena Makarska Half Marathon te će zbog organizacije utrka i sigurnosti natjecatelja dijelom i povremeno biti zatvorene ceste u Makarskoj te općinama Tučepi i Podgora.

Uoči i na blagdan Svih svetih zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju: ponedjeljak, 31. listopada – od 15:00 do 23:00 sata; utorak, 1. studenog – od 14:00 do 23:00 sata.

Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Iz HAK-a vozače podsjećaju da je sukladno članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 70/2019) od 1. studenog do 31. ožujka i danju na motornim vozilima obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala. Kod motocikala i mopeda ovo pravilo vrijedi kroz cijelu godinu.