Jandroković uputio sućut obitelji novinarke Vere Tomašek

28. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Jandroković uputio sućut obitelji novinarke Vere Tomašek

Patrik Macek/PIXSELL


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji preminule novinarke i urednice Vere Tomašek, istaknuvši da će ju pamtit kao izuzetno korektnu, stručnu i toplu osobu koja nikad nije odstupala od visokih profesionalnih standarda.

Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti novinarke i urednice Vere Tomašek. Kao dopisnica Hrvatske radiotelevizije iz Bruxellesa, posebno važnu ulogu imala je za vrijeme hrvatskog pristupanja Europskoj uniji. Svojim profesionalnim izvještajima i komentarima objektivno je prenosila hrvatskoj javnosti zahtjevne procese tijekom hrvatskih pregovora. To potvrđuju i godišnja nagrada HRT-a i posebna nagrada Predsjednika Republike, istaknuo je Jandroković u izrazima sućuti koje je poslao u ime Hrvatskoga sabora i osobno.

Svoje bogato vanjskopolitičko iskustvo nesebično je dijelila s kolegama novinarima, čime će zasigurno ostati na ponos novinarskoj profesiji. Gospođu Tomašek pamtit ću kao izuzetno korektnu, stručnu i toplu osobu koja nikad nije odstupala od visokih profesionalnih standarda, naglasio je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u sućuti obitelji Vere Tomašek.

(Hina)

Facebook Comments