Jandroković se sastao s Jiechijem: Hrvatsko-kineski odnosi su dobri i prijateljski

27. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Jandroković se sastao s Jiechijem: Hrvatsko-kineski odnosi su dobri i prijateljski


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se u četvrtak s članom Politbiroa i ravnateljem Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora Komunističke partije Kine Yangom Jiechijem, a zaključili su da su hrvatsko-kineski odnosi prijateljski i partnerski.

“Sugovornici su obostrano konstatirali vrlo dobre prijateljske i partnerske odnose Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine. Isto tako, naglašena je spremnost za produbljivanjem odnosa i prijateljstva između dvaju naroda, posebno kroz parlamentarnu suradnju”, navodi se u priopćenju ureda predsjednika Hrvatskom sabora.

Jiechi se sastao s Jandrokovićem, u sklopu službenog posjeta Hrvatskoj, a prethodno se sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Jandroković i Jiechi su pohvalili izgradnju Pelješkog mosta i vjetroparka kod Senja kao neke od “najvažnijih projekata hrvatsko-kineske suradnje”, stoji u priopćenju.

Razgovaralo se i o važnosti kineskih gostiju za hrvatski turizam te o suradnji Kine s Europskom unijom i 17 država srednje i jugoistočne Europe.

Jandroković je pozvao predsjednika Svekineskog narodnog kongresa Li Zhanshua da posjeti Hrvatsku, a sugovornici su također izrazili želju za obilježavanjem 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Kine 2022.

(Hina)

Facebook Comments