Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u četvrtak polaznike 25. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“ te izrazio zadovoljstvo suradnjom sa tom vojno-civilnom obrazovnom institucijom.

Jandroković je naglasio važnost međusobne povezanosti različitih državnih institucija na području obrane i nacionalne sigurnosti u cilju rješavanja mogućih kriznih situacija, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Uz iskustvo stečeno u Domovinskom ratu, istaknuo je kako Hrvatska danas ima ojačanu vojsku, policiju i druge institucije, te je u poziciji da pomaže i drugim zemljama.

Ovogodišnju 25. generaciju Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ čini petnaest polaznika, od kojih šestero pripada Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije, a devet je polaznika iz različitih hrvatskih institucija, poput Ministarstva obrane, Hrvatskog crvenog križa, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog sabora.

Polaznici će se susresti u Saboru s članovima saborskog Odbora za obranu, Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odbora za ratne veterane.

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” ustrojena je odlukom predsjednika Franje Tuđmana 25. lipnja 1998. kao najviša vojno-civilna obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj.