Jandroković izbacio Zekanovića iz Sabornice: ‘Od danas HDZ više nema većinu’

17. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Jandroković izbacio Zekanovića iz Sabornice: ‘Od danas HDZ više nema većinu’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović izbačen je iz sabornice nakon što je želio postaviti pitanje vezano uz skidanje imuniteta dvojici saborskih zastupnika i gradonačelnika nakon jutrošnje policijske akcije o kojoj je prvi izvjestio RTL – HDZ-ovom Draženu Barišiću iz Velike Gorice te SDP-ovom Vinku Grgiću iz Nove Gradiške.

Jandroković je Zekanoviću prvo izrekao opomene, a onda i oduzeo riječ do kraja rasprave koja je u tijeku te mu naredio da napusti sabornicu.

Da je riječ upravo o Barišiću i Grgiću, Zekanović je izrekao pri izlasku iz sabornice i ponovio nakon što je izbačen iz sabornice te je zaključio da HDZ od danas više nema većinu.

U Sabor je, kazao je Zekanović u izjavi novinarima nakon što je izbačen sa sjednice, stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom zastupniku, a Zekanović je član Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP): “Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega”.

“Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem i isključio me sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost. S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema”, zaključio je Zekanović.