Kao i svake godine 18. studenoga došli smo u Vukovar pokloniti se njegovim herojima, hrvatskim braniteljima i svima koji su branili Hrvatsku, ostvarili hrvatsku slobodu i iskazali pijetet prema žrtvama Vukovara, poručio je u petak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Odajemo počast svima onima koji su izgubili život, nestali i koje još uvijek tražimo, rekao je Jandroković u izjavi novinarima. Sjećamo se tih slavnih, ali i teških, mučnih dana, jer u Vukovaru je bio jedan od najvećih, ako ne i najveći zločin velikosrpskog agresora, istaknuo je.

Danas želimo graditi Hrvatsku u vrlo zahtjevnim okolnostima, vrlo teškim međunarodnim odnosima u kojima dominira, nažalost, rat i ruska agresija na Ukrajinu. Međutim nosimo svoje iskustvo i razumijemo možda i bolje nego drugi što se danas događa u Ukrajini. I zbog toga još sa snažnijim osjećajima i sa još više ponosa, ali i tuge za onima koji su otišli sjećamo se grada Vukovara i herojske borbe i svih naših heroja, poručio je Jandroković.

Upitan je li potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga trebala danas biti u Koloni sjećanja u Vukovaru s obzirom na jučerašnja zbivanja u Škabrnji, Jandroković je rekao kako je danas prvo poštovanje i respekt prema žrtvi i sjećanje na heroje koji su izborili hrvatsku slobodu te da ne želi govoriti ni o kakvi podjelama.  Svi oni koji  su ovdje su dobrodošli. Želio bih da tijekom ovih teških i mučnih dana za Hrvatsku, nema podjela, teških riječi, međusobnih uvreda. Svatko tko poštuje hrvatsku državu i hrvatsku žrtvu dobrodošao je u Vukovar, poručio je Jandroković u izjavi novinarima.