Izjava dana
inovacija

Izložba inovacija I³G još danas u Ivanić-Gradu

U Ivanić-Gradu se održava 5. Izložba inovacija I³G, koja je ove godine okupila mlade inovatore iz većeg dijela Hrvatske. Izloženo je sedamdesetak inovacija. U partnerstvu sa srednjim školama i fakultetima, dvodnevnu izložbu organizira Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad.

„Kada smo je pokrenuli, želja je bila pokazati potencijal mladih našega grada, omogućiti im prostor za inovativna razmišljanja i razmjenu ideja s njihovim vršnjacima iz drugih sredina, iskusnim inovatorima i poduzetnicima. Sada je glavni cilj izložbe okupljati istomišljenike koji svojim djelovanjem naše društvo mogu učiniti boljim, razvijenijim i biti nam uzor. Ovom izložbom Eektronički i računalni klub želi dati svoj doprinos u promociji onih koji predstavljaju bolju i inovativniju Hrvatsku“, rekao je Josip Kožar, tajnik Kluba. Radove mladih inovatora razgledao je i župan Stjepan Kožić.

„Hrvatska država kroz mladost ima potencijala. Tu mladost treba okupiti i usmjeriti je. Veseli što, zajedno sa svojim mentorima, mladi stvaraju inovacija koje kasnije, kroz proizvodnju, mogu stvoriti kvalitetniju gospodarsku klimu. Nadam se da će u Hrvatskoj biti pameti i mudrosti kako bi se poticali mladi inovatori i njihovi mentori. Ponosan sam što upravo u Zagrebačkoj županiji radi jedan od najpoznatijih svjetskih inovatora, Mate Rimac“, rekao je Kožić.

Izložba je otvorena još danas do 18 sati u prostoru Hotela „Sport“.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Olakšava se školska torba i regulira najveća dopuštena cijena udžbenika

Obrazlažući Prijedloga zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu na …

vrijeme pri

Prognoza vremena za četvrtak

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje toplije od prosjeka. Malo kiše mjestimice može …