Zbog obilnih oborina, nabujala je rijeka Cetina, koja se u utorak poslijepodne izlila kod Omiša i poplavila dio staroga grada, gdje 20 vatrogasaca ispumpava vodu, izvijestili su iz Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Omiša.

“Primili smo dojavu u 14,05 da se Cetina izlila na predjelu Smokvice u starom dijelu grada pa je na teren izašlo 20 vatrogasaca koji pumpama uklanjaju vodu”, rekli su za Hinu u omiškome DVD-u.

Voda je prodrla i u neke podrume u tom dijelu Omiša.

Zbog vode na  kolniku, kako je javio HAK,  prekinut je promet na cesti Omiš – Kučiće.

Poplavili dijelovi Šibenika, najgore opet u Docu

Zbog kiše koja pada od ponedjeljka kasno navečer do sredine utorka, poplavili su dijelovi Šibenika i druga mjesta duž Šibenske rivijere, a ponovno je najgore prošao stari dio grada Dolac, čiji se stanovnici godinama bore s poplavama za svake obilnije kiše i nevremena.

Prema informacijama Centra 112 Šibensko-kninske županije, podigla se razina mora, koje je poplavilo šibensku rivu, a najgore je prošao stari dio grada Dolac.

Iz Županijskog centra 112 rekli su kako su imali nekoliko dojava te da se ništa se ne može učiniti, nego pričekati da se more povuče.

Dolčani su rekli kako su danas iz svojih uglavnom ugostiteljskih objekata te iz stanova sami ispumpavali vodu i postavljali tzv. zečje nasipe, a pod vodom su se našli novopodignuti zidovi te automobili koji su teže prolazili tim dijelom grada.

Također su rekli kako poplave očekuju posljednja četiri dana te da su se dosad one događale uglavnom noću.

„Zečji nasipi su naša stvarnost“, rekla je je jedna od stanovnica šibenskog Doca.

Osim Šibenika, zbog veće količine oborina, na području Šibensko-kninske županije poplavile su rive i obližnje prizemnice u Jezerima, gdje su na intervenciju izašli i članovi DVD-a iz Tisnoga. Poplavljene su i rive Zatona i Rogoznice.

Državni hidrometeorološki zavod najavljuje i za srijedu moguće poplave riva zbog obilne kiše, te lokalno moguće bujične i urbane poplave. Očekivane količine oborina kreću se od 70 do 100 milimetara.