Izaslanstvo HLK u Vukovaru odalo počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu

15. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Izaslanstvo HLK u Vukovaru odalo počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu

Davor Javorović/PIXSELL


Izaslanstvo Hrvatske liječničke komore (HLK) upalilo je u nedjelju svijeće podno spomen obilježja u vukovarskoj Nacionalnoj memorijalnoj bolnici odajući na taj način priznanje vukovarskim liječnicima za ogromnu požrtvovnost i rad tijekom agresije na Vukovar 1991. godine.

“Kao i svih ovih godina do sada Hrvatska liječnička komora iskazuje počast i žrtvi Vukovara i žrtvama Domovinskog rata diljem Hrvatske ali i zahvalnost kolegama koji su u vukovarskoj bolnici 1991. radili puna tri mjeseca u potpunom okruženju, u neljudskim i nehumanim uvjetima pružajući liječničku pomoć svim potrebitima”, rekao je predsjednik Komore Krešimir Luetić.

Kazao je kako su članovi HLK u vukovarsku bolnicu došli nekoliko dana uoči 18. studenoga, a ne na taj dan, zbog epidemiološke situacije želeći na taj način poslati poruku i svima drugima da prihvate apel epidemiološke struke i 18. studenoga se u povećanom broju ne okupljaju u Vukovaru.

Po njegovim riječima, zbog epidemiološke situacije se ove godine ne treba okupljati u velikom broju nigdje pa ni u Vukovaru, već se počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu može odati i u drugim danima kao i u mjestima u kojima svatko od nas živi. Ocjenio je i kako Vukovar nakon 18. studenoga ne bi trebao postati novim žarištem covid-19 bolesti ukoliko se bude pridržavalo epidemiološkog okvira.

Sličnog je mišljenja i ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac koja također ne očekuje da Vukovar nakon 18. studenoga postane novim žarištem koronavirusa.

“Ljudi u svome srcu žele taj dan doći u Vukovar i važno je da tko god dođe zaista se i pridržava mjera, da nosi masku i sluša stožer i covid redare, da nema okupljanja”, kazala je Vesna Bosanac rekavši kako vjeruje da će toga dana sve proteći bez problema, u dostajanstvu prema vukovarskim žrtvama.

Izlslanstvo HLK posjetilo je i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje je položilo vijenac i upalilo svijeće.

(Hina)

Facebook Comments