Ivica Puljak novi gradonačelnik Splita

30. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ivica Puljak novi gradonačelnik Splita

Milan Sabic/PIXSELL


Novi gradonačelnik Splita je Ivica Puljak iz stranke Centar koji je prema podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) do 22.30 sati osvojio 35.565 glasova.

Prilikom obraćanja javnosti u svom stožeru, Puljak je građanima poručio da su svi oni pobijedili, i oni koji su glasali za njega i oni koji nisu, te će napraviti sve da opravdaju njihovo povjerenje.

Poručio im je da budu uz njih kao i do sada, te čestitao svom protukandidati Vici Mihanoviću (HDZ) koji je prethodno na pobjedi čestitao Puljku.

Govoreći o kampanji priznao je da je bila neugodna i ne bi želio da ijedna kampanja više bude kao ta splitska.

“Za greške iz prošlosti smo se ispričali i zatražili oprost, građani su nam oprostili, a mi ćemo oprostiti našim suparnicima. Split je od danas drugačiji grad, grad pun optimizma i nade. Prvi će nam potez biti pomoć građanima, ali i poduzetnicima kako bi prebrodili krizu. Gledamo budućnost koja će biti izvanredna”, izjavio je Puljak.

Zahvalio se svim brojnim ljudima koji su s njim bili na putu dugom 13 godina, kao i “svima koji su s njima podijelili i jedan metar, to je njihov uspjeh, bez obzira jesu li s nama ili ne”.

Ustvrdio je kako je pred njima veliki posao i vjerojatno će biti grešaka, ali one neće biti za njihov interes, te je poručio da će raditi na tome da će “Split postati centar svita”.

Najavio je da će već sutra početi razgovarati s ostalim sudionicima u Gradskom vijeću, da će podržati i dobre projekte HDZ-a i Željka Keruma, no partnere će tražiti u drugima.

Kazao je kako ne očekuje teškoće u pregovorima s obzirom da je i njima javni interes ispred osobnog.

Tijekom večeri je dobio na tisuće poruka, no nije ih uspio provjeriti da utvrdi jesu li među njima i neke od njegovih budućih kolega u gradskom vijeću.

U stožeru Centra je živo, pjeva se i pleše. Oko 22.30 u stožer su stigle i članice ženskog zbora Marjanke, koje zajedno s prisutnima pjevaju, većinom dalmatinske pjesme.

(Hina)

Facebook Comments