🎦 Istražili zašto poduzetnici žele ukidanje obvezne članarine i čemu komore služe

13. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska 🎦 Istražili zašto poduzetnici žele ukidanje obvezne članarine i čemu komore služe


Ima tri velike trgovine, u 29 godina koliko radi – Danko Bačelić Gospodarskoj je komori uplatio ogroman iznos, a zauzvrat – oni su ga tri puta odveli na sajam, pišu vijesti.hr

Da je ono što dobivaju od HGK premalo – slažu se brojni poduzetnici koji su ovih dana glasnije nego ikad zatražili ukidanje obveznih članarina. Da nije bitan iznos, već ono što se za njega dobije – objašnjavaju i obrtnici koji svakog mjeseca svojoj Komori ostave 76 kuna.

Kaže premijer; 42 kune nijednom poduzetniku ne bi trebalo biti puno. Ali takvih je sitnih nameta puno i previše. I jesu li to baš 42 kune koliko odvajaju za Komoru, pojasnit će nam i poduzetnici i obrtnici.

“Oni bi u svakom slučaju trebali inicirati, baviti se sa razvojem poduzetništva jer poduzetništvo je u biti lokomotiva, motor jednog društva”, kazao je vlasnik tvrtke Danko Bačelić.

Danko Bačelić poduzetnik je već 29 godina, vlasnik triju trgovina profi opreme u kojima rade 63 osobe. Blagajnu Gospodarske komore prilično je napunio.

“Zavisno od kategorije poduzetništva. Mi smo do prošle godine, konkretno bili smo u skupini malih poduzetnika, plaćali smo 12.996, a ove godine prelazimo tu kategoriju, idemo u kategoriju srednjih poduzetnika i naš doprinos će biti 47.676 kn godišnje”, ispričao je Bačelić.

Na mjesec je to nešto sitno ispod 4.000 kuna doprinosa Komori. Nije to ni blizu onih 42 kune koje spominje premijer.

Pogledajte prilog.

Facebook Comments