Institut H. Požar potvrdio informacije o koronavirusu

18. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Institut H. Požar potvrdio informacije o koronavirusu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL


Energetski institut Hrvoje Požar potvrdio je u četvrtak informacije o zaposlenicima pozitivnima na koronavirus u toj ustanovi, ističe da je prvooboljeli simptome razvio 5. lipnja, te od tada nije dolazio na posao, dok mu je Covid-19 dijagnosticiran 16. lipnja.

“Naš prvooboljeli zaposlenik razvio je simptome 5. lipnja u večernjim satima te od tada nije dolazio na posao u Institut. Virus mu je dijagnosticiran 16. lipnja u popodnevnim satima, tada smo i mi zaprimili tu informaciju. U stalnom smo kontaktu s oboljelim kolegom, čije je stanje stabilno te mu želimo brz oporavak”, navodi se u priopćenju Instituta.

Iz Instituta poručuju da su odmah po primitku prve informacije o potvrđenom slučaju poduzete sve dodatne mjere sukladno uputama Stožera civilne zaštite i epidemiologa te internim procedurama.

Epidemiološka služba kontaktirala je bliske kontakte oboljelog, koji su testirani i nalaze se u samoizolaciji. U popodnevnim satima 17. lipnja potvrđena su još četiri pozitivna slučaja među testiranim bliskim kontaktima. Svi se dobro osjećaju i nemaju simptome, kaže se u priopćenju.

Epidemiolozi provode dodatna testiranja zaposlenika prema utvrđenom protokolu epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Svi zaposlenici poslani su na rad od kuće odmah pri zaprimanju informacije o oboljelom kolegi, a zgrada Instituta je zatvorena te se danas provodi dezinfekcija, priopćeno je iz Energetskog instituta Hrvoje Požar. (Hina)

Facebook Comments