Inicijativa roditelja poslala otvoreno pismo školama: ‘Želimo zaštitili vlastitu djecu od epidemioloških mjera’

16. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Inicijativa roditelja poslala otvoreno pismo školama: ‘Želimo zaštitili vlastitu djecu od epidemioloških mjera’


Inicijativa Roditelja 0-24 poslala je otvoreno pismo školama u vezi provođenja epidemioloških mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusa.

Kako navode žele ih obavijestiti na korake koje će poduzeti, a kako bi zaštitili vlastitu djecu od epidemioloških mjera. Također, žele ih informirati o pravima svoje djece i njih samih kao njihovih roditelja i zakonskih skrbnika.

– Naime, u konzultaciji sa odvjetnikom, došli do zaključaka i potvrdili naše sumnje da se prava naše djece krše. Nadalje, ne krše se samo prava nego se i ugrožava fizičko i psihičko zdravlje, a to je neprihvatljivo. Moramo napomenuti i slijedeće – ne prihvaćamo nikakvo objašnjenje žrtve za hipotetsko “više dobro”, a ovo naše mišljenje potvrđuju i zakoni i konvencije – poručili su.

Dodaju kako apeliraju da svi shvate da su djeca fizička, socijalna i emotivna bića za čiji razvoj i kompletno zdravlje ste uz nas odgovorni i vi, stoga mole da proučite dokument u prilogu i zaštite djecu zajedno  od niza kršenja prava i ugroze zdravlja, a na koje najmanje utječe eventualna prisutnost SARS-CoV-2 virusa.

Pismo donosimo u cijelosti.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab