Infektolog pojasnio kakve simptome imaju zaraženi cijepljeni i oni koji se nisu cijepili

15. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Infektolog pojasnio kakve simptome imaju zaraženi cijepljeni i oni koji se nisu cijepili

Duško Jaramaz/PIXSELL


U posljednje vrijeme otkako prevladava delta soj sve se češće postavlja pitanje koji su simptomi zaraženih covidom, koji su cijepljeni, u odnosu na one koji nisu cijepljeni?

Voditelj Kriznog stožera KB-a Dubrava, infektolog Bruno Baršić za Index ističe kako je prosječna dob hospitaliziranih zbog covida 69 godina te navodi kako je ključan problem u tome što nisu cijepljeni.

“Cijepljeni puno blaže obole, malo šmrcaju, boli ih grlo, imaju malo temperaturu i to im prođe. Samo nam je jedna cijepljena osoba završila na intenzivnoj i umrla. Riječ je o osobi od 90 godina, on je bio pozitivan, ali nije umro od covida, primljen je kod nas radi epileptičkog napada. Od covida nam od cijepljenih nitko nije umro”, objašnjava dr. Baršić.

Dodao je kako nema puno hospitaliziranih koji su cijepljeni.

– Uglavnom su to necijepljene osobe, među kojima ima i mlađih.Imali smo 12 pacijenata mlađih od 50 godina. Umrla nam je jedna ženska osoba koja je rođena 1972. Nije imala kroničnih bolesti, umrla je od upale pluća uzrokovane covidom. Nije bila cijepljena”, rekao je dr. Baršić.

Facebook Comments


[ssba]