Nastup hrvatske nogomete reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru prati se u srijedu i u Hrvatskom saboru, a utakmicu između Hrvatske i Maroka zajedno sa saborskim zastupnicima došla je pogledati i veleposlanica Kraljevine Maroko u Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi.

Zajedničko gledanje utakmice djelatnika veleposlanstva i zainteresiranih zastupnika u jednoj od većih saborskih dvorana (Josip Jelačić) organizirao je Domagoj Hajduković, voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Maroko.

Zagreb: Zastupnici spremni za navijanje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

„Drago mi je da smo danas ovdje zajedno i navijamo zajedno i bez obzira na rezultat ostati ćemo prijatelji i nakon utakmice”, kazao je Hajdukovi uoči početka utakmice.

Veleposlanica Nour El Houda Marrakch izjavila je kako se rado odazvala pozivu na zajedničko gledanje u Saboru, sreću je zaželjela objema ekipama uz poruku – neka bolji pobjedi.

Sabor je prekinuo zasjedanje za vrijeme utakmice, od 11 do 13 sati, kako bi je zastupnici mogli gledati. Dio ih se u tu svrhu i prikladno odjenuo, noseći od čarapa do šešira, prepoznatljivo crveno-bijele kvadratiće, a neki su ponijeli i rekvizite, šalove i zastave.