HŽ provodi remont prometne pruge: ‘Putnici će biti prevezeni autobusima’

5. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska HŽ provodi remont prometne pruge: ‘Putnici će biti prevezeni autobusima’

Ilutracija


Zbog remonta je lijevi kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić te će putnici međunarodnih vlakova 1212 i 1213 biti prevezeni autobusima na relaciji Zagreb GK – Savski Marof i obratno, javio je u srijedu HŽ.

Također autobusima bit će prevezeni putnici vlakova 3008, 3009, 3010 i 3011 na relacijama Gajnice – Zabok i obratno te Zabok – Zaprešić.

Popis vlakova koji će iznimno voziti na relacijama Zagreb GK – Harmica i obratno, Harmica – Savski Marof i obratno te Savski Marof – Zagreb GK putnicima je dostupan na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture.

Dio vlakova neće voziti na relacijama Zaprešić – Zagreb GK i obratno, Zagreb GK – Harmica i obratno, Zagreb GK – Savski Marof i obratno, Podsused TV – Harmica i obratno, Podsused TV – Zaprešić i obratno, Podsused TV – Savski Marof i obratno.

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja pojedinih vlakova.

Zbog radova i zamjenskog prijevoza autobusima odstupanja od voznog reda moguća su na dionicama: između kolodvora Zaprešić i Zabok na pruzi Zaprešić – Čakovec;  između kolodvora Sunja i Majur na pruzi Sunja – Volinja – državna granica;  između kolodvora Plaški i Blata na pruzi Oštarije – Knin – Split;  između kolodvora Ogulin i Moravice na pruzi Zagreb GK – Rijeka;  između kolodvora Čakovec i Mala Subotica na pruzi Čakovec – Kotoriba – državna granica;  između kolodvora Vukovar i Vinkovci te Osijek i Erdut i između kolodvora Virovitica i Pitomača na pruzi Koprivnica – Dalj.

Zbog radova promet će teći jednim kolosijekom te se očekuju kašnjenja na pruzi Novska – Tovarnik – državna granica između kolodvora Nova Kapela- Batrina i Staro Petrovo Selo od 7 do 15 sati. (Hina)

Facebook Comments