U Hrvatskoj pošti u rad svečano pušten jedan od šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka

8. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Hrvatska U Hrvatskoj pošti u rad svečano pušten jedan od šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka


U petak, 8. prosinca u Hrvatskoj pošti u Branimirovoj ulici u Zagrebu svečano je pušten u pogon jedan od šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka. Ukupna vrijednost investicije u nove sustave iznosi 62 milijuna kuna.

Tijekom najužurbanijih dana Hrvatska pošta zaprimi čak 2,5 milijuna pošiljaka. Brzinom od 230 tisuća pošiljaka na sat i s iznimnom točnošću sustavi za automatsko sortiranje pošiljaka osiguravaju pravovremenu dostavu na adrese korisnika.

Vrpcu na novom stroju zajednički su prerezali predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo i državni tajnik Tomislav Boban, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

SASP1

Novi sustavi potpuno su prilagođeni sadašnjim i budućim potrebama Hrvatske pošte i zadovoljavaju sve zahtjeve sve dinamičnijeg hrvatskog tržišta poštanskih usluga. Osim povećanja brzine sortiranja, poboljšana je i točnost, a razvijeni su i algoritmi koji prepoznaju alternativne nazive ulica, naselja i poštanskih ureda što dodatno smanjuje mogućnost pogreške pri pripremi pošiljaka za dostavu.

Velika prednost novog sustava jest što Hrvatska pošta sada može automatski sortirati i pošiljke većih dimenzija, tj. pošiljke dimenzija lista papira A4.

SASP4

Osim korisnicima zbog brže i kvalitetnije usluge, novi sustavi vrlo su važni i za zaposlenike Hrvatske pošte – ulaže se u njihova znanja i vještine kako bi mogli raditi na novim strojevima. Poštarima novi strojevi ubrzavaju pripremu pošiljaka za dostavu i samu dostavu na njihovim rajonima.

Ivan Čulo istaknuo je kako je Hrvatska pošta u velikom investicijskom zamahu: „Investicije su vrlo važne za razvoj našeg temeljnog poslovanja, koji je jedan od ciljeva Razvojne strategije Pošta2022. Uz razvoj temeljnog poslovanja, u idućem razdoblju fokusirat ćemo se i na razvoj znanja.“

SASP2

Hrvatska pošta uložila je i 46 milijuna kuna u nabavu novih dostavnih vozila – 27 teretnih kamiona, koji su preuzeti u ponedjeljak, 4. prosinca te 151 poluteretno dostavno vozilo, čije je preuzimanje u tijeku.

U tijeku je i gradnja novog sortirnog centra koji je najveća kapitalna investicija u povijesti Hrvatske pošte – vrijedna gotovo 350 milijuna kuna. Radovi na strateški važnoj lokaciji pokraj Velike Gorice izvode se prema postavljenim planovima.

Navedena ulaganja u temeljno poslovanje snažno će pomoći Hrvatskoj pošti u ostvarenju misije – biti građanima na usluzi.

prigorski.hr

Facebook Comments