Nagradu za životno djelo Hrvatskoga društva katoličkih novinara (HDKN) dobio je ravnatelj katoličke izdavačke kuće na mađarskome jeziku Agape fra Karoly Harmath, a godišnja nagrada pripala je fra Miljenku Stojiću.

Fra Stojić je godišnju nagradu dobio za zauzeto i prepoznatljivo novinarsko djelovanje u različitim glasilima te promicanje tema o hrvatskom žrtvoslovu.

Fra Karoly Harmath je član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, ravnatelj je, pokretač, medijski suradnik i profesor te član HDKN-a uz prekide od početka djelovanja Društva. Osnivač je i dugogodišnji ravnatelj velike katoličke izdavačke kuće na mađarskome jeziku Agape sa sjedištem u Novome Sadu, koja je do 1990. bila dijelom Kršćanske sadašnjosti iz Zagreba.

Fra Miljenko Stojić je član Hercegovačke franjevačke provincije. Suradnik je brojnih katoličkih i svjetovnih medija u BiH i Hrvatskoj. Utemeljitelj je Informativnog centra Mir Međugorje (RMM) i Radiopostaje Mir Međugorje, informativne agencije Miriam te brojnih kršćanskih portala.

Dugi niz godina bavi se novinarskim radom čija je tema Hrvatski žrtvoslov. Čini to i svojom emisijom Jasnoća pogleda na RMM koja je doživjela više od 670 emisija. Stojić već 15 godina uređuje glasilo Stopama pobijenih što ga izdaje Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

Nagrade i priznanja HDKN

Nagrada za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem dodijeljena je portalu „Svjetlo riječi”, a priznanje za istraživački rad o doprinosu velikana pera katoličkom novinarstvu dobila je Silvana Burilović Crnov.

Priznanje za 150 godina izlaženja Vjesnika Đakovačko-osječke biskupije uručeno je glavnom i odgovornom uredniku Borisu Vuliću.

Radio Sljeme dobitnik je priznanja o 70. obljetnici emitiranja te kontinuiranoga i kvalitetnog praćenja i vjerskih tema, a priznanje je uručeno glavnoj urednici Tanji Baran.

Informativno glasilo Hrvatske redovničke konferencije i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH „Vijesti“ dobitnik je priznanja o 50 godina izlaženja.

List za vjeru, društvo i kulturu „Svjetlo riječi“ dobitnik je priznanja za 40 godina izlaženja, a Informativna katolička agencija (IKA) dobitnica je priznanja za 30 godina djelovanja.

Emisija HKR-a „Sacro ritam“ dobitnica je priznanja za 25 godina emitiranja.

Časopisu za intelektualna i duhovna pitanja „Nova prisutnost“ dodijeljeno je priznanje za 20 godina izlaženja. Radio postaja „Radio Marija Srbija“ dobitnica je priznanja za 20 godina emitiranja.

Ozani Krajačić, vicepostulatorici i urednici Informativnog biltena Vicepostulature blažene Jule Ivanišević i četiriju susestara „Drinske mučenice“ uručeno je priznanje za 15 godina izlaženja biltena.

Branimiru Staniću, glavnom uredniku Glasa Koncila uručeno je priznanje za 15 godina izlaženja Mjesečnog magazina Glasa Koncila „Prilika“.

Zagreb: Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu obilježen 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija