Hrvatski tenisači su u ponedjeljak ujutro poletjeti iz Madrida prema Zagrebu, a na središnji zagrebački trg stigli su oko 14.20 sati. Na svečani doček su stigli Borna Gojo, Marin Čilić, Mate Pavić, Nino Serdarušić, izbornik Vedran Martić i stručni stožer, te vodstvo Hrvatskog teniskog saveza. jedini koji je izostao bio je Nikola Mektić, javlja HRT.

– Preponosan sam na veliki uspjeh, ovo nam je treće finale u pet godina. Da sam bio malo bolji, došli bi i s velikom “salatarom”. Bili smo daleko od kuće, ali smo osjetili podršku naših navijača. Pripremite se za iduću godinu, Svjetsko prvenstvo u nogometu finale i Davis Cup finale, kazao je Marin Čilić dodvši kako ga sada očekuje druženje sa sinovima i suprugom.

Zagreb: Doček srebrnih tenisača na Trgu bana Jelačića

Mladi Borna Gojo, 278. tenisač svijeta, koji je neočekivanim pobjedama pogurao Hrvatsku do finala Davis Cupa, rječitiji je bio na terenu nego s mikrofonom u rukama.

– Nismo se baš naspavali, kazao je Gojo, koji je potom na pitanja voditelja duhovito odgovarao samo s jednom riječju nasmijavši okupljene.

Zagreb: Doček srebrnih tenisača na Trgu bana Jelačića

Mate Pavić je otkrio što mu se najviše urezalo na hrvatskom putu do srebra.

– Napokon sam uspio pobijediti nekoga u Davis Cup,” kazao je sa smiješkom Mato Pavić.