Hrvatska javnobilježnička komora donirala respirator KBC-u Osijek koji skrbi o približno 900.000 ljudi

27. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Hrvatska javnobilježnička komora donirala respirator KBC-u Osijek koji skrbi o približno 900.000 ljudi

Ilustracija/Pixabay


Hrvatska javnobilježnička komora u petak je izvijestila da je ime svih 328 javnobilježničkih ureda diljem Hrvatske kupila respirator te ga donirala Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

Odluka o donaciji temelji se na činjenici da je klinički centar u Osijeku imenovan primarnim za liječenje oboljelih od COVID-a 19, a trenutno ne raspolažu dovoljnim brojem respiratora za tretman najteže oboljelih, navode u priopćenju.

Podsjećaju da KBC Osijek, koji skrbi o približno 900.000 ljudi iz pet županija istočne Hrvatske, u nedostatku adekvatnog broja respiratora neophodnih za liječenje najtežih bolesnika koji zahtijevaju intenzivni tretman i potporu mehaničke ventilacije.

Iz Komore naglašavaju kako u trenucima kada je međuljudska solidarnost najpotrebnija, a imajući u vidu da KBC Osijek nema potrebne respiratore, nisu oklijevali da osiguraju tehničko-medicinske uvjete, odnosno osnovni alat za liječenje bolesnika putem doniranog respiratora i monitora vitalnih funkcija.

“Obzirom da javni bilježnici po svojoj vokaciji djeluju na usluzi građanima, ova donacija je logičan slijed kojim žele biti na usluzi društvu”, poručuju iz Komore, pozivaći sve koji su u mogućnosti da doniraju medicinsku opremu.

(Hina)

Facebook Comments