Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, ponegdje u unutrašnjosti i Lici ima magle, a ima je i na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Opasnost je od naleta na životinju (srnu) na autocesti A1 kod tunela Sveti Marko te između na autocesti A4 između naplate Zagreb istok i čvora Dugo Selo.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Promet je povremeno usporen na dionicama cesta gdje traju radovi. HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kroz tunele Sveti Rok i Konjsko vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.
Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva zatvoreni su izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera GP Rupa i Zagreba u smjeru Opatije i Pule. Promet se preusmjerava na čvorove Rijeka zapad i Jurdani.

Do 8.ožujka, zbog snimanja filma, promet se tijekom dana povremeno zaustavlja na Jadranskoj magistrali na predjelu Sv. Jurja, tunela Lukovo, Donje Klade i na županijskoj cesti ŽC5126 Sv. Juraj- Krasno.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.