Na gust promet kao i čekanja na većini graničnih prijelaza i pojedinim trajektnim lukama upozoravaju u subotu popodne iz Hrvatskog autokluba, napominjući kako je zbog prometne nesreće između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika kolona duga oko 13 kilometara.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa u oba smjera, kolone vozila u pokretu i povremeni zastoji su između čvorova Karlovac i Bosiljevo II te čvora Ogulin i tunela Mala Kapela u smjeru Dubrovnika, a između čvorova Sveti Rok i Maslenica i čvora Brinje i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba. Kolona vozila u pokretu je između odmorišta Zir i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika. Na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

HAK upozorava i na prometnu nesreću između čvora Donja Zdenčina i naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba. Prema naplati Lučko vozi se jednim trakom u koloni.

Na A2 Zagreb-Macelj kolona vozila na NP Trakošćan u smjeru Slovenije je oko 200 metara.

Na A3 Bregana-Lipovac prometna je nesreća između čvora Kosnica i mosta Sava u smjeru Lipovca, a kolona je oko sedam kilometara. Kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije je oko šest kilometara.

Ba A6 Rijeka-Zagreb povećana je gustoća prometa između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera, a na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva promet je najgušći između čvorova Diračje i Šmrika u oba smjera.