Trenutačno za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji (i obrnuto) mogu voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče (osim na dionici Sveti Rok-Maslenica koja je zatvorena zbog radova) ili državnom cestom DC1 Karlovac-Knin-Split, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22,30 sati.

Do 5 sati ujutro zatvorena je dionica A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (Rovanjska) u oba smjera i obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog,
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici povremeno pada snijeg. Ponegdje ima i magle. U priobalju puše jaka bura, na udare i olujna. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Mogući su odroni.

Za sve skupine vozila otvoreni su: Paški most; Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.
Zbog vjetra je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena samo za osobna vozila; na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga, državnoj cesti DC1 Udbina-Gračac i državnoj cesti DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila);

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6 tona nosivosti).
Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom na više cesta u Gorskom kotaru i Lici, a zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na cestama: državnoj cesti DC36 Šišljavić-Pokupsko u mjestu Gradec Pokupski; ŽC6166 Omiš-Kučiće; ŽC3156 Žažina-Mala Gorica; ŽC3275 Stankovac-Slana; ŽC3275 u mjestu Donje Jame;
LC58085 Poljica-Milohnić; LC67209 Lukavac-Barbiri; LC69056 Ston-Broce-Kobaš.
Zbog izvanrednog događaja na državnoj cesti DC36 u mjestu Letovanić vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog oštećenja kolnika prekinut je promet na lokalnoj cesti LC69056 Ston (DC414) – Broce (uvala Kobaš).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.

Dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin kod nadvožnjaka Sučević otvorena je za sva vozila. Promet teče uz privremenu regulaciju, naizmjence (do 25. studenog 2022.).

Od sutra pa do 21.12.2022.god. zbog radova na državnoj cesti DC2 bit će zatvorena dionica na južnoj obilaznici grada Osijeka od zone raskrižja/čvora “Elektroslavonija” do čvora Nemetin. Obilazak je sa državne ceste DC2 preko nerazvrstane ceste/odvojak Ul.M.Divalta te Vukovarskom ul. u Osijeku, državnom cestom DC417 prema čvoru Nemetin na državnu cestu DC2 i obratno.

Od 23.studenog u 8 sati do 21. prosinca u 17 sati bit će zatvorena državna cesta DC69 u mjestu Striježevica. Obilazak je DC 69 – ŽC 4100 Biškupci – ŽC 113 Toranj – DC 38 Pasikovci i obrnuto.

Zbog vjetra u prekidu su na splitskom okružju: katamaranska linije 9602 Vis – Split, 9603 Jelsa – Bol – Split i 9604 Ubli – V. Luka – Hvar – Split; trajektne linije 604 Ubli – V. Luka – Split, 604 Split – V. Luka – Ubli s polaskom iz Splita u 5 sati i linija 602 Vis-Split. U prekidu su brzobrodske linije 0625 polazak iz Milne za Split preko Rogača, 1430 polazak iz Splita za Rogač te polazak iz Rogača za Split u 15:30 sati te 1830 polazak iz Splita za Rogač i Milnu, brodska linija 612 Komiža-Biševo; katamaranska linija Korčula-Hvar-Split i trajektna linija 638 Sumartin-Makarska-

Na šibenskom okružju u prekidu su brzobrodska linija Šibenik-Žirje-Kaprije i trajektna linija 532 Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žirije.
Na zadarskom okružju u prekidu su trajektna linija 532 Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žirije, trajektna linija 435 Zadar – Iž (Bršanj) – Rava, katamaranska linija 9404 Brbinj – Božava – Zverinac – Sestrunj – Rivanj, katamaranska linija 9403 Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, katamaranska linija 9405 Zadar – Mali Iž – Veli Iž – Mala Rava – Rava, katamaranska linija 9403 Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, brodska linija 406 Zadar-Zaglav-Zadar s polaskom iz Zadra u 10:30 sati, – brzobrodska linija Zadar-Premuda-Silba-Olib i trajektna linija 435 Zadar – Iž (Bršanj) – Rava-

Na riječkom okružju u prekidu je brodska linija 311 Ilovik-Mrtvaska, a na dubrovačkom: trajektna linija 832 Prapratno-Sobra, katamaranska linija 614 Orebić-Korčula, katamaranska linija Lastovo-Korčula-Dubrovnik, katamaranska linija Dubrovnik-Šipanska Luka-Mljet te brodska linija 807 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na srednjem i sjevernom Jadranu brod “Marko Polo” će na međunarodnoj liniji L053 Split – Ancona umjesto večeras u 19:45 isploviti iz Ancone sutra u 6,30 sati. Ukrcaj putnika i vozila biti će u predviđeno vrijeme. Dolazak broda u luku Split je u 15 sati.