Nikola Grmoja (Most) izvijestio je u četvrtak da je njegova stranka u saborsku proceduru uputila zaključak kojim želi potaknuti DORH da pred Trgovačkim sudom pokrene postupak poništenja dodatka ugovoru Ine i MOL-a koji je sklopljen na koruptivan način.

„U saborsku proceduru upućujemo zaključak kojima želimo da Hrvatski sabor, kao što je zauzeo stav oko arbitraže sa Slovenijom, zauzme stav i o dodatku ugovora Ine i MOL-a koji je sklopljen na koruptivan način, za što imamo i pravomoćnu presudu Vrhovnog suda”, najavio je Grmoja.

Tim zaključkom, objasnio je, Hrvatski sabor bi ohrabrio institucije, pri čemu posebno mislim na DORH, da pred Trgovačkim sudom pokrenu postupak poništenja tog dodatka ugovoru čime bi upravljačka prava koje MOL sada ima bila stavljena sa strane i taj dodatak ugovoru poništen.

Vladajući će, naglašava, konačno morati zauzeti stav o tom pitanju, a Hrvatski sabor može na taj način potaknuti institucije RH da konačno, kada je riječ o upravljačkim pravima, stvari postavimo na pravo mjesto, barem što se tiče Ine.

Grmoja je ocijenio i da će većina oporbenih klubova podržati ovaj njihov prijedlog.