Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) pozvao je u utorak hrvatsku Vladu da osigura umirovljenicima i socijalno ugroženim skupinama građana naknadu troškova za DVB-T2 uređaje te kritizirao ideju da se u vrijeme dok koronavirus „hara“ državom, prelazi na novi tv signal.

„U vrijeme dok nam državom i svijetom kad hara koronavirus, dok bilježimo rekordan broj zaraženih, neki se genijalac dosjetio da bi bilo pravo vrijeme za prelazak na novi tv signal famozni DVB-T2 signal“, rekao je Grmoja u saborskom govoru na slobodnu temu te upozorio kako to najviše pogađa umirovljenike.

U vrijeme kad bi nam umirovljenici morali biti doma i čuvati se zaraze, mi ih „tjeramo“ da izlaze u trgovine tražeći DVB-T2 prijemnike i prikladne kabele, kazao je zastupnik, napominjući da se na novi signal prelazi u trenutku kad je počela sezona grijanja koja za građane znači dodatni trošak.

„Nikome nije palo na pamet da mnogi građani nemaju 300-tinjak kuna za uređaje i kabele kako bi mogli pratiti tv program koji im je jedini izvor informacija“, kazao je i podsjetio da su prijašnje vlade u sličnim situacijama vodile računa o najsiromašnijima, svima kojima je takav trošak ozbiljan udar na kućni budžet. (Hina)