Grlić Radman najavio nastavak potpore vlade kako bi Hrvati opstali u BiH

19. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Grlić Radman najavio nastavak potpore vlade kako bi Hrvati opstali u BiH

Denis Kapetanović/PIXSELL


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u ponedjeljak nedaleko od Tomislavgrada u BiH da će vlada Hrvatske nastaviti s potporom ovome području te je pozvao gospodarstvenike da zajednički razvijaju perspektivu opstanka tamošnjih Hrvata.

„Ovaj kraj ima perspektivu i u tome će uvijek imati potporu ove vlade Republike Hrvatske“, rekao je Grlić Radman u izjavi novinarima u mjestu Zidinama na obali Buškoga jezera.

Pri tome je pojasnio kako je i emotivno povezan s ovim područjem budući je u pitanju njegov rodni kraj. Dodao je da to područje ima potencijale koje treba iskoristiti.

„Potencijal leži u prekograničnoj suradnji i međuresornim projektima, na čemu ova vlada intenzivno radi“, dodao je. Hrvatski šef diplomacije pozvao je gospodarstvenike da ulažu u ovaj kraj, uključujući i one koji su ga prethodnih desetljeća napustili u potrazi za boljim životom.

„Ovaj kraj ima turističku perspektivu i pozivam gospodarstvenike iz ovog kraja da se uključe u jačanje gospodarstva i poticanje poduzetništva kako bi mladi ljudi ostali ovdje i uključili se u projekte na dobrobit ovog kraja“, istaknuo je.

To bi po njemu pridonijelo ostvarenju svjetlije budućnosti.
Ministar Gordan Grlić Radman sudjeluje na obilježavanju svetkovine svetog Ilije Proroka u Duhovnom centru koji se nalazi na obalama Buškog jezera.

Osobno je s obitelji financijski podržao izgradnju jedne križne postaje u crkvi sv. Ilije Proroka.
Hrvatski šef diplomacije sutra će u položiti vijenac na spomen obilježje u mjestu Kandiji u Bugojnu u središnjoj Bosni u spomen na hrvatske žrtve iz posljednjeg rata.

Za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog rata iz Bugojna je protjerano oko 15.000 Hrvata, ubijeno je njih oko 300, dok se još uvijek traga za tijelima 15 najviših hrvatskih vojnih i političkih dužnosnika toga mjesta koji su najprije zarobljeni u ljeto 1993. godine, a zatim ubijeni.

(Hina)

Facebook Comments