Grbin izbacuje još 14 zastupnika? ‘Manje je zlo da ostanemo bez pola saborskih zastupnika’

21. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Grbin izbacuje još 14 zastupnika? ‘Manje je zlo da ostanemo bez pola saborskih zastupnika’

Marko Lukunić/PIXSELL


Predsjednik SDP-a Peđa Grbin danas je sazvao novu sjednicu Kluba zastupnika na kojoj se očekuje glasanje o tome hoće li četvero SDP-ovaca koji su izbačeni iz stranke Nikša Vukas, Rajko Ostojić, Marina Bilić Opačak i Zvane Brumnić biti isključeni i iz Kluba zastupnika, javljaju vijesti.hr

Odmah nakon sjednice Kluba Grbin sazvao i novu sjednicu Predsjedništva tako da se danas očekuju i nove odluke vodstva, tako se govori da nije isključena ni odluka da se iz stranke izbace svi oni koji su glasali za ostanak četvero zastupnika u Klubu s obzirom na to da bi takva odluka Kluba bila protivna odluci Predsjedništva, piše Večernji list.

Grbin i politička tajnica stranke Mirela Ahmetović obavili su razgovore s većinom saborskih zastupnika, a on nije obavljen sa zastupnikom Frankom Vidovićem. No, on je jučer poručio da se on neće predomisliti te da će glasati za ostanak kolega u Klubu jer mu je jedini cilj očuvanje Kluba.

No svako isključenje koje se predloži na kraju morati proći i Glavni odbor stranke. Ključno je pitanje jesu li tamo ljudi spremni podržati to da se izbaci možda i 14 saborskih zastupnika.

Izvori iz stranke upoznati sa situacijom na terenu kažu da je veća šansa da Grbin na Glavnom odboru dobije potporu za svoju odluku.

“Manje je zlo da ostanemo bez pola saborskih zastupnika nego da u ovom trenutku predsjednik stranke ostane bez povjerenja. Jer to onda znači doslovce pucanje stranke na pola”, rekao je za Večernji list jedan član Glavnog odbora SDP-a.