Grbin: Imamo čitav niz problema u državi, a Vlada i Sabor odu na godišnji odmor

31. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Grbin: Imamo čitav niz problema u državi, a Vlada i Sabor odu na godišnji odmor

foto: Profoto studio


Saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je pozdravio najavljene geste potpredsjednika Vlade Miloševića i Medveda o odlasku u Knin, odnosno, Grubore ako će pridonijeti okretanju budućnosti i shvaćanju da je rat gotov.

“Oluja je bila pobjeda u ratu koji je nametnut Hrvatskoj i svi moraju prihvatiti tu činjenicu. No, također svi moraju prihvatiti činjenicu da je i u ratu i nakon Oluje bilo zločina i da je dio tih zločina počinila i hrvatska strana”, rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Ako će geste potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i Tome Medveda pridonijeti prihvaćanju tih činjenica, ako će te geste pridonijeti prihvaćanju toga da se, kako je svojedobno rekao general Ante Gotovina, moramo okrenemo budućnosti i shvatiti da je rat gotov, onda ja te geste pozdravljam, naglasio je.

Međutim, dodao je, ako je ovdje riječ samo o nekom ispraznom dogovoru koji je postignut kako bi se očuvala koalicija i većina u Saboru, onda to nema smisla. Dok se ne uvjerim u suprotno, vjerovat ću da je ovo vrlo dobronamjerna gesta i da će pridonijeti razvitku hrvatskog društva i u tom je kontekstu pozdravljam, kazao je.

Komentirajući tekst Novog lista po kojemu ni bivši Franjo Tuđman, kao ni sadašnji predsjednik države Zoran Milanović, nije došao na konstituirajuću sjednicu Sabora, Grbin je rekao da su “po tko zna koji put gospoda iz HDZ-a napali Milanovića samo da bi ga napali”. Sada vidimo da ono što su govorili nije bilo argumentirano i nadam se da će se ispričati predsjedniku Republike, poručio je Grbin.

Na novinarsko pitanje je odgovorio kako ne bi imao ništa protiv da je Sabor nastavio raditi umjesto što odlazi na stanku do početka rujna. Napomenuo je da zapravo i ne bi imali o čemu raspravljati jer je i Vlada otišla na godišnji odmor i to su, kazao je, spojene posude. Ako Vlada ne radi svoj posao i ne predlaže, onda nema ni Sabor o čemu raspravljati osim o izvješćima koja se mjesecima ili godinama nalaze na dnevnom redu.

Očito je to u Hrvatskoj postao standard, ustvrdio je, jer imamo zahtjeve vezane uz ustavnost postupanja Stožera, Ustavni sud ode na godišnji odmor. Imamo čitav niz problema u državi, a Vlada i Sabor odu na godišnji odmor i očito je to hrvatska realnost protiv koje ćemo se dugo godina morati boriti, ocijenio je Grbin.

(Hina)

Facebook Comments