Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik, u srijedu je uputio u saborsku proceduru zastupničko pitanje Olegu Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture, vezano uz izgradnju dionice državne ceste D10 od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog.

Naime, kao što je u pitanju navedeno, provedene su nabave za izgradnju dionice državne ceste i stručni nadzor, ali izvođač radova još uvijek nije uveden u posao te radovi nisu započeli. Riječ je o dionici brze ceste u dužini od 7,5 kilometara koja predstavlja značajan prometni projekt za Podravinu.

– Koprivnica je zahvaljujući svojoj industrijskoj proizvodnji oduvijek bila gospodarski značajan grad. Svake godine raste izvoz domaćih tvrtki, gospodarstvo bilježi rast prihoda, raste broj poduzetnika, obrtnika… S razlogom se postavlja pitanja zašto Koprivnica, kao  značajna točka gospodarstva, nema adekvatnu prometnu povezanost. Naša Podravka, koju su gradile generacije Podravki i Podravaca najbolji je dokaz kako Vlada uvijek na karti pronađe Koprivnicu kad treba kadrovirati, ali kad treba ulagati, našem gradu gubi se svaki trag – poručio je Mišel Jakšić.

Dodao je kako država iz Koprivnice uzima, a da pritom ništa ne ulaže.

– Vlada koja se poziva na gospodarstvo ne daje ništa konkretno da to isto gospodarstvo zajedno razvijamo i gradimo. Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka. Najjača je to poruka našim građanima od Vlade, poruka je to glasačima od HDZ-a čiju je listu na izborima nosio Gordan Jandroković, koji ni ne zna da bi trebalo graditi cestu prema Koprivnici – istaknuo je.

Unazad nekoliko godina gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić osobno je sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka s premijerom i ministrom resornog ministarstva. Grad Koprivnica ponudio je suradnju i pomoć u svim segmentima realizacije  navedenog projekta. Rečeno je da za to nema potrebe jer sve ide prema planu.

– Svi jako dobro znamo koliko brza cesta znači za naš grad, županiju, kraj i sve ljude koji tu žive i rade. Zaslužili smo brzu cestu, zaslužili smo da se financijska sredstva koja pune državnu blagajnu vrate kroz ovu investiciju. Do sada smo dobivali samo obećanja, sada očekujemo da se investicija realizira – zaključio je Mišel Jakšić.