Gradonačelnik Dumbović poručio državnom vrhu: Može vas biti sram!

1. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Gradonačelnik Dumbović poručio državnom vrhu: Može vas biti sram!

Nikola Ćutuk/PIXSELL


PETRINJA – Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško preuzeo je od Ministarstva zaštite okoliša i energetike na uporabu lokaciju bivšeg vojnog skladišta “Čerkezovac” u Općini Dvor.

Upravo je navedena lokacija ocijenjena kao preferentna lokacija za uspostavu Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada, sukladno Nacionalnom programu provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva.

Na to je na konferenciji za medije reagirao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima Snježanom Drvodelić i Mladenom Klasnićem.

Dumbović je kazao kako se odluke na svim razinama donose na način koji nije primjeren. -Bilo bi pošteno da donosite odluke koje su od značaja koji ovdje žive, ljude koji su stvarali i krvarili za domovinu. Bi li ja trebao možda šutjeti ili bi trebao biti neki novi Penava koji daje do znanja kako se radi i je li to primjereno premijeru. Vladi, županu i gospodinu Ćoriću što radite u trenutku kada se ne može i ne smije pet ljudi sastati na jednom trgu. Može vas biti sram – poručio je Dumbović.

Facebook Comments