Gradonačelnik Dinko Pirak uručio Osnovnoj školi Čazma informatičku i laboratorijsku opremu vrijednu 200.000 kuna

23. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Gradonačelnik Dinko Pirak uručio Osnovnoj školi Čazma informatičku i laboratorijsku opremu vrijednu 200.000 kuna

Foto: D. Kirin


Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak uručio je u srijedu Osnovnoj školi Čazma informatičku i laboratorijsku opremu u okviru projekta Čazma Natura, vrijednosti oko 200.000 kuna. Inače projekt Čazma Natura vrijedan je više od 26 milijuna kuna, a dio sredstva sredstava ulaže se i u Osnovnu školu Čazma.

U okviru projekta Čazma Natura, kod Osnovne škole Čazma, uređuje se i Park Arboretum vrijedan oko 570.000 kuna i istraživački i volonterski centar.

Provodit će se ukupno 9 radionica namijenjenih za učenike 7. i 8. razreda, koji će svoje rezultate podijeliti s učenicima osnovne škole i putem interneta upoznati ostale škole u regiji i Europi kroz press centar koji će biti osnovan u Istraživačko-volonterskom centru.

Za potrebe održavanja radionica Grad Čazma je nabavio informatičku i laboratorijsku opremu, tako da se OŠ Čazma može pohvaliti kako ima najmoderniju opremu zahvaljujući ovom projektu i Gradu Čazmi. Kroz ovaj projekt unaprijedit će se nastava, a učenici će imati priliku učiti i raditi na opremi kakvu nema gotovo ni jedna škola u Hrvatskoj.