Grad Pula domaćin 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika

24. studenoga 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Grad Pula domaćin 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika


Aktivna uloga gradova i lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti glavna je tema 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika koji je u srijedu navečer otvoren u pulskom hotelu “Park Plaza Histria”.

Tijekom dvodnevnog susreta raspravit će se i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora radi poticanja razvoja lokalnih jedinica, a bit će predstavljeni uspješni primjeri i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić govorio je o primjerima dobre prakse najvećeg istarskog grada istaknuvši kako je, nakon propasti Uljanika i pokušaja ponovnog uspostavljanja brodogradnje u Puli, pred gradom velika, nova prilika koju treba iskoristiti.

“Očekuju nas novi izazovi, nove prilike koje svakako trebamo iskoristiti. Svi mi kao gradonačelnici moramo biti moralni, vrijedni i raditi za javni interes. Jednostavno moramo biti lideri”, kratko je poručio Zoričić koji će u četvrtak sudjelovati na okruglom stolu na temu “Razvojne vizije gradova”, a u petak na okruglom stolu “Energija iz otpada – snaga otpada”.

“Financiranje projekata gradskih i lokalnih potreba je sve teže i potrebno je pronalaziti nove modele suradnje gradskih vlasti i poslovne zajednice”, poručili su organizatori iz Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika Lider te istaknuli nužnom mogućnost da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju.

Regionalna politika u Europskoj uniji jedna je od najvažnijih, a i u Hrvatskoj se sve više pozornosti posvećuje važnosti gradova, županija i regija.

Teme ovogodišnjeg skupa su: financiranje projekata lokalne zajednice, zajedno do održivosti – Zakon o gospodarenju otpadom, razvojne vizije gradova, digitalno i transparentno…

Programski dio 13. susreta gradonačelnika i poduzetnika otvorit će u četvrtak ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Udruga gradova u RH u Puli će održati i sjednicu predsjedništva i skupštinu udruge na kojoj će izabrati novog predsjednika.

(Hina)