[FOTO] Župan Koren obišao novi, dvostruko veći odjel pedijatrije u OB dr. Tomislav Bardek Koprivnica

27. prosinca 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO] Župan Koren obišao novi, dvostruko veći odjel pedijatrije u OB dr. Tomislav Bardek Koprivnica


Darko Koren, župan Koprivničko-križevački zajedno sa svojim dožupanom Ratimirom Ljubićem, Matom Devčićem, ravnateljom Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica, Biljanom Marković, zamjenicom ravnatelja, Ružicom Evačić, glavnom sestrom bolnice i Majom Toth-Mršić voditeljicom pedijatrije, ovog su petka obišli novouređeni prostor pedijatrije Opće bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici.

– U srijedu smo se preselili u nove prostor pedijatrije koji je po kvadraturi duplo veći od dosadašnjeg prostora. Standard je bitno bolje, djeca su smještena u puno ljepši prostor. Imamo lijepu radionicu za djecu. U Koprivnici se liječe gotovo sve pedijatrijske dijagnoze, s HZZO-om imamo ugovoreno 25 kreveta. Na odjelu imamo pet pedijatara te jednu doktoricu imamo na specijalizaciji – istaknula je Maja Toth-Mršić voditeljica pedijatrije.

Dodala je kako su prostori pedijatrije bili dugi niz godina problem te da se ovim preseljenjem u nove prostorije taj problem riješio. Naglasila je kako još sada ostaju samo ambulante za obnovu tako da kompletna priča bude zaokružena.

Mato Devčić, ravnatelj bolnice istaknuo je da bi do svibnja sljedeće godine trebali biti kompletirani svi radovi u bolnici.

– Tada će biti kompletirani svi planovi koje smo si zadali da napravimo u vrijeme ove bolničke uprave, uz veliku potporu Županije. Projekti su financirani osim iz županije, velikim dijelom iz Europskih sredstava, a nešto je sufinancirano i iz državnog proračuna. Povećanje volumena prostora pedijatrije je više od dvostruko te ovime zaključujemo jedan ciklus koji smo pokrenuli tri i pol godine od kada smo pokrenuli samu ideju obnove – istaknuo je Devčić te nabrojio odijele koji se trenutno renoviraju i koji će se renovirati.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevački kazao je kako je iznimno zadovoljan s godinom koja je na izmaku.

– Nekoliko je mjeseci prošlo otkako smo obišli prostore stare pedijatrije i s doktoricom Mršić ustanovili kako je obnova pedijatrije prioritet broj jedan. Zahvaljujući upravi bolnice i voditeljici odjela pedijatrije uspjeli smo na duplo većoj kvadraturi urediti prostore pedijatrije. Odjeli su opremljeni puno bilje nego što je to bilo do sada, a još sada će doći završno opremanje tih prostora. Smatram da sada s dijelom pedijatrije možemo biti zadovoljni i ponosni. Što se tiče cjelokupne slike ulaganja u zdravstveni sektor svima može biti jasno koliki su napori i ulaganja kada se kaže da će sljedeće godine biti dovršen ciklus od uloženih preko 80 milijuna kuna – zaključio je župan.