[FOTO] 45 novih ‘Tigrova’ obilježilo završetak obuke hodnjom od 47 kilometara

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska [FOTO] 45 novih ‘Tigrova’ obilježilo završetak obuke hodnjom od 47 kilometara

Foto: MORH


Povodom završetka obuke novopridošlih vojnika u sastav 1. mehanizirane bojne „TIGROVI“, od 27. do 28. veljače, 45 pripadnika 1. mehanizirane bojne „TIGROVI“, Gardijske mehanizirane brigade, Hrvatske kopnene vojske provelo je pješačku hodnju na relaciji Petrinja – Sunja – Hrvatska Kostajnica državnom cestom u dužini od 47 kilometara.

Tigrovi su hodali 20 kilometara od Sunje preko Majura do Hrvatske Kostajnice, dok su prethodnog dana prehodali 27 kilometara Petrinjom, kroz Gornje Komarevo do Sunje. Dolaskom u Hrvatsku Kostajnicu u petak, 28.veljače 2020. završena je hodnja pripadnika 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”.

Na Brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice pored spomen-obilježja Gordanu Ledereru, snimatelju HTV-a koji je na tom mjestu ubijen, predsjednik HVIDRA-e Hrvatske Kostajnice Miroslav Ivezić i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Pandža Orkan, pripadnicima Tigrova održali su predavanje na temu “Uloga Tigrova u Domovinskom ratu u Hrvatskoj Kostajnici”.

Dobrodošlicu u Hrvatsku Kostajnicu i izraze zahvalnosti pripadnicima “Tigrova” uputio je i gradonačelnik Dalibor Bišćan.
Operativni časnik 1.mehanizirane bojne “Tigrovi” satnik Tihomir Kastmiler kazao je kako je neizmjerno ponosan na nove pripadnike Tigrova koji su ovom hodnjom dokazali motiviranost i spremnost, ali i odali počast hrvatskim braniteljima.

 

Facebook Comments