Seizmolog Tomislav Fiket rekao je za HRT kako se nakon noćašnjeg potresa kod Petrinje, koji je bio snažniji od onih koji su se u zadnje vrijeme događali, moguća naknadna podrhtavanja tla.

Noćas u 1 sat i 58 minuta dogodio se prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje, magnitude 4,2 prema Richteru, a zatim je bilo naknadnih od kojih je najjači – 2,8 po Richteru – bio je 29 minuta poslije prvog.

Potres  se sjetio se u široj okolici Petrinje, Siska i Zagreba te šire, a za sada nema informacijama o štetama. U 1.58 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4, 2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 5. do 6. stupnja europske makroseizmičke ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te u Zagrebu, vidim po javljanjima građana – da se osjetio i diljem RH, rekao je Fiket.

Nakon toga je bilo još naknadnih potresa od kojih je najjači bio u 2.27 sati kada su seizmografi Seizmološke službe zabilježili slab potres s epicentrom kod Petrinje, magnituda je bila 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 3. do 4. stupnja europske makroseizmičke ljestvice, rekao je seizmolog Tomislav Fiket. (Hina)