Predsjednik Republike Zoran Milanović dotaknuo se u izjavama predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, a među ostalim je rekao da ga je majka zamolila da ne dira Jandrokovića. Milanovićeva majka to je tražila od njega “radi mira u široj familiji” jer su predsjednik Republike i predsjednik sabora u obiteljskoj vezi.

“Zajedno je s nekim odvjetnikom izmanipulirao Gotovinu, Čermaka i druge generale kao udbaške idiote, sitne budale, a onda su jučer izjavili da sam se zalagao protiv širenja NATO-a još prije napada Rusije na Ukrajinu, naravno da jesam, ali na širenje na Ukrajinu, Gruziju i Moldaviju. Takvu laž može plasirati samo udbaška osovina. To znaju samo Udbašenković, Njonjo od HDZ-a koji se javio neki dan. Moja majka me zamolila radi mira u široj familiji da ga ne diram, da ga ne gazim, morat ću opet”, kazao je predsjednik.

Predsjednik Milanović i predsjednik sabora Jandroković obiteljski su povezani. Naime, Jandroković je oženio Milanovićevu sestričnu Sonju, rođenu Matasić, a njen otac Ante brat je Milanovićeve majke Marije, piše Index.hr.

O rodbinskim odnosima, iako su ih javno priznali, Milanović i Jandroković nisu puno govorili, osim što je Jandroković jednom prilikom otkrio da obiteljska okupljanja nisu česta, a da su im odnosi poljuljani svjedoči i Milanovićeva izjava iz 2007. o rodbinskim vezama s Jandrokovićem.

“Mislite, njegov suprug je moja sestrična”, sarkastično je odgovorio Milanović i time jasno dao do znanja za koga smatra da je muško u obitelji Jandroković.

Obitelji Zorana Milanovića i Gordana Jandrokovića rijetko se viđa na istom mjestu, a jedno od rijetkih zajedničkih pojavljivanja u javnosti dogodilo se u studenome 2020. godine, kada su u loži HNK skupa sjedili predsjednik sabora Gordan Jandroković, njegova supruga Sonja te supruga predsjednika Zorana Milanovića Sanja Musić Milanović, gdje su gledali premijeru baletne predstave Ponos i predrasude, redatelja i koreografa Lea Mujića.