Dubrovnik: Franković šokiran ogromnom potporom birača

30. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Dubrovnik: Franković šokiran ogromnom potporom birača

Grgo Jelavic/PIXSELL


HDZ-ov Mato Franković izjavio je u nedjelju da je šokiran ogromnom potporom birača na izborima za gradonačelnika Dubrovnika, budući da je u drugom krugu osvojio 9175 glasova, a njegov protukandidat Pero Vićan (Dubrovački demokratski sabor) 6135 glasova.

Dosadašnji i budući gradonačelnik Franković rekao je kako su građani očito prepoznali njegov častan i predan rad bez afera te dodao kako će nastaviti ponizno služiti građanima.

„Ovo je rezultat koji obvezuje i daje još veću odgovornost. Bio sam i bit ću gradonačelnik građana Dubrovnika, a ne samo birača HDZ-a. Nikad nisam ljude dijelio na lijeve i desne i svima sam isto pristupao. Pred nama je vrijeme izazova i novih projekata. Vjerujem da ćemo sve planirano i ostvariti u idućem mandatu“, objasnio je Franković.

Najavio je da u dubrovačkom Gradskom vijeću neće tražiti klasičnu većinu već projektnu suradnju sa svim opcijama.

„Želim sve njih na strani Dubrovnika, nema razloga ni potrebe zazivati nove izbore za Gradsko vijeće. Dubrovniku treba stabilnost i stabilan proračun, velika kohabitacija dok se ne oporavi. Siguran sam da to mogu postići“, rekao je Franković.

Potvrdio je prijašnju najavu kako će mu drugi mandat na čelu Dubrovnika ujedno biti i posljednji.

„Držim do svoje riječi. U ove četiri godine ću dati sve od sebe, punim plućima i do zadnje kapi krvi, a onda je vrijeme za nove ljude i nove snage. Pokazao sam da se može biti pošten, častan, vjeran i odan političar, a to ću biti i u idućem mandatu“, poručio je Franković.

Dobroslavić: Nastavit ćemo povezivati županiju 

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić osvojio je 22 803 glasa, a njegov protukandidat Božo Petrov iz Mosta 20 993 glasa.

Dosadašnji i budući župan Dobroslavić istaknuo je kako je pobjeda očekivana i zaslužena predanim radom. „Nastavit ćemo dalje predano raditi. Ispunjavat ćemo naš program i štititi interes županije. Nastavit ćemo povezivati županiju“, izjavio je Dobroslavić.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić istaknuo je zadovoljstvo rezultatima u najjužnijoj hrvatskoj županiji, budući da je HDZ osvojio petnaest jedinica lokalne samouprave.

„Nije jednostavno održati letvicu ovako visoko, potvrđeni smo kao daleko najjača politička stranka. Građani prepoznaju rad stranke i vodećih ljudi iz izbora u izbore. Vodili smo pozitivnu kampanju temeljenu na projektima, a imali smo i najbolje kandidate“, poručio je Bačić.

Najavio je suradnju u županijskoj skupštini sa svim vijećnicima koji budu podržavali projekte koje će predlagati župan Dobroslavić.

(Hina)

Facebook Comments