DOZNAJEMO Raspušten križevački HSS // Tomislav Pasariček imenovan za povjerenika

19. studenoga 2016. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti DOZNAJEMO Raspušten križevački HSS // Tomislav Pasariček imenovan za povjerenika


Saznali smo da je raspuštena Gradska organizacija HSS-a Križevci i da je Tomislav Pasariček iz Svetog Ivana Žabna povjereniko za križevački HSS odlučili smo informaciju provjeriti. Kontaktirali smo Tomislava Pasaričeka koji nam je to i potvrdio. Našim pozivom bio je malo iznenađen pa nije bio pričljiv. – Imenovan sam za ovlaštenika, ali ne mogu ništa više odgovoriti. Postupak je u tajnosti i u tijeku. nemam drugih komentara, a javnost će biti o svemu informirana na vrijeme – kazao nam je Pasariček.

Informaciju smo provjerili i kod zamjenika križevačkog gradonačelnika Tomislava Katanovića, koji je u HSS-u još pod suspenzijom i čeka poziv od Tomislava Pasaričeka, povjerenika HSS-a za koji bi trebao preuzeti vođenje stranke u Križevcima.

– Istina je, primio sam odluku poštom i moram istaknuti da je HSS kao stranka u Križevcima djelovao od 1904. godine, osim u doba komunizma kad je stranka bila zabranjena. Gradonačelnici Križevaca u pravilu su bili iz redova HSS-a, od 1904. do danas. Takvo se povjerenje gradi godinama i zaslužuje jedino poštenim i odgovornim radom. Svakom pametnom je jasno da brisanje najbrojnije i najuspješnije političke organizacije nije dobro za demokraciju, nije dobro za društvo u cjelini, a kamoli za političku stranku kojoj ta organizacija pripada – rekao nam je Tomislav Katanović.

Napomenuo je kako nakon izbornog debakla i suludih političkih promašaja, Beljak nikako ne može dobiti izbore u HSS-u na demokratski način pa je krenuo u uništavanje najuspješnijih HSS-ovih organizacija, do sada 5 županijskih i nekoliko desetaka općinskih i gradskih.

– Kršenje Statuta, poslovnika i svih demokratskih praksi postala je svakodnevnica HSS-a. Nažalost u tome ga podržavaju poslušnici koji su u takvoj situaciji prepoznali osobnu korist jer demokratskim izbornim procesima, voljom članstva, nisu mogli doći ni na jednu ozbiljniju funkciju unutar stranke. Sada takvi poslušnici, koji nemaju nikakav moralni/demokratski legitimitet, smjenjuju ljude i tijela koje je izabralo članstvo.

Beljak može dekretom formalno izbrisati Gradsku organizaciju HSS-a ali organizacija nije forma, organizacija su živi ljudi sa svim vrijednostima koje u sebi nose. Križevačka organizacija ostala je kompaktna i složna. Najbolji dokaz tome je činjenica da od čak 790 registriranih članova, i nakon više mjesečnih pokušaja Beljak i njegovi poslušnici nisu pronašli niti jednog člana gradske organizacije HSS-a Križevci kojega bi iskoristili kao povjerenika već su za tu svoju rabotu imenovali nekog člana iz susjedne općine Sveti Ivan Žabno.

Naša organizacija nastavit će svoj rad, u ovoj ili onoj formi. To je naša obveza prema članstvu, sugrađanima i stoljeću bogate povijesti kojom se ponosimo – istaknuo je Katanović s kojim su razgovarali u petak nakon što je s članovima HSS-a ispred ckve sv. Ane u Križevcima zapalio svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

hss3 hss2 hss1 hss

 

prigorski.hr

Facebook Comments