Demokrati i Hrvatski laburisti: Vrijeme je za realnost, a ne šarene izborne laži

20. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Demokrati i Hrvatski laburisti: Vrijeme je za realnost, a ne šarene izborne laži

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL


Demokrati i Hrvatski Laburisti u subotu su počeli službenu kampanju sa zagrebačkog Savskog pješačkog mosta, gdje se spajaju I. i VII. izborna jedinica, te su time ukazali na nepravednost izbornih jedinica.

“Današnje izborne jedinice ne dopuštaju da, primjerice, Gorski kotar, zbog premalog broja glasova u Saboru ima svog zastupnika. Promijenit ćemo ustroj izbornih jedinica, uskladiti ga s Ustavom kako bi osigurali jednaka prava i ravnomjernost napretka svih naših krajeva”, istaknuo je predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac.

Simbolično je sa Savskog mosta pozdravio sve birače u Bakru, Kastvu, Čabru, Lokvama… koji pripadaju VII. izbornoj jedinici, a koja se prostire od Primorsko-goranske županije, preko Gorskog kotara i Karlovca do Zagreba.

Predsjednik Demokrata i prvi na listi u I. izbornoj jedinici, Mirando Mrsić ustvrdio je kako je derutni Savski most primjer neodgovornog upravljanja gradom. Zatražio je smjenu svih, politički obojenih članova Nacionalnog stožera civilne zaštite jer su, kako kaže, žrtvovali struku zbog politike. Smatra kako građani više ne vjeruju stožeru posebno kada ih se i dalje koristi u svrhu HDZ-ove izborne promidžbe.

Osvrnuo se i na liste političkih stranaka ukazujući da je HDZ zaboravio na žene i da je, kao i uvijek, prepun obećanja koja neće ispuniti.

Za predsjednika SDP-a Davora Bernardića kazao je kako je žrtvovao stranku u Istri i Slavoniji da bi očuvao vlastitu poziciju.

“Berini potezi jasno pokazuju da je učio od Milana Bandića i da zna kako politički preživjeti pod svaku cijenu. Njemu, nažalost, nije u interesu ono što treba Hrvatskoj, a to je budućnost u kojoj naši mladi rado ostaju. Važne su mu samo fotelje i poslušne ruke u Saboru”, poručio je Mrsić. Naglasio je kako program Odgovorno za Hrvatsku 2.0 koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista s partnerima pruža 10 načela i 10 rješenja kako preživjeti ovo teško vrijeme.

Istaknuo je nužnost uvođenja poreza bogatima jer svatko tko im tri stana i dvije vikendice na moru mora više plaćati od onog tko živi samo od svog rada. Kazao je da braniteljske mirovine treba ukinuti te hitno revidirati Vatikanske ugovore.

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek oštro je komentirao Bandićeve izborne poteze ukazujući na licemjerstvo kojim gradonačelnik opetovano obasipa građanke i građane Grada Zagreba. “Bandić saziva tematsku sjednicu o potresu 90 dana nakon potresa i 75 dana od kada je oporba zatražila tematsku sjednicu Gradske skupštine. Bandić po starom nudi novac i subvencije, iako novca nema”, poručio je Petek.

Potpredsjednica Demokrata i prva na listi u II. izbornoj jedinici Bojana Hribljan naglasila je kako većina stranaka ne poštuje rodnu ravnopravnost te je istaknula kako je žalosno što je izborna promidžba kod većine stranaka desne orijentacije usmjerena ka smanivanju prava žena u društvu. “Ukidanje prava žene na izbor je protuustavan, u srži diskriminacija i govor mržnje koji treba sankcionirati”, zaključila je Hribljan.

Koalicijski partneri pozvali su sve hrvatske građanke i građane da biraju odgovorne i da ne vjeruju „velikim“ spasiteljima jer takvi ne postoje.

“Nalazimo se u situaciju kada zemlju treba izvući iz velike ekonomske krize. Vrijeme je za realnost, a ne šarene izborne laži”, poručili su Demokrati i Hrvatski laburisti.

Facebook Comments