Dejan Ćurčić i Alen Britvić pod mentorstvom Tomislava Pavlica iz Križevaca osvojili zlato na Međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu

12. studenoga 2015. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dejan Ćurčić i Alen Britvić pod mentorstvom Tomislava Pavlica iz Križevaca osvojili zlato na Međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu


Studenti mehatronike Visoke tehničke škole u Bjelovaru Dejan Ćurčić i Alen Britvić osvojili su prvo mjesto, odnosno zlato na Međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu. Njiihov 3D digitalizator osvojio je zlato među 750 inovacija iz 37 zemalja.

Njihov inovativni 3D digitalizator znatno jeftinije od ostalih može skenirati razne predmete, od zubnih implantata do tramvaja, vlakova pa i brodova, prenosi HRT. Upravo je to bila ideja vodilja za dvojicu inovatora, kako istim uređajem skenirati male i goleme predmete. Inovacijom su osigurali znatne uštede.

Mentor bjelovarskih inovatora i voditelj Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Tomislav Pavlic ističe kako je inovacija već našla svoju primjenu u školstvu – ova njihova inovacija namijenjena je tomu da bude i didaktičko učilo.

Inače, Križevčanin Tomislav Pavlic u srpnju ove godine organizirao je i četverodnevnu radionicu na kojoj je sudjelovalo 10 studenata Visoke tehničke škole iz Bjelovara.

Studenti su se upoznali s profesionalnom upotrebom 3D printera i 3D skenera u poliklinici MEDIKADENT d.o.o., dok su se u tvrtki BERMAN PLASTIKA d.o.o., također iz Križevaca, poznali s profesionalnom izradom plastičnih dijelova za tramvaje, vlakove i kamione.

prigorski.hr/hrt.hr/vtsbj.hr

foto: hrt.hr screenshot

Facebook Comments


[ssba]