Davor Filipović kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika?

9. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Davor Filipović kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika?

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL


Davor Filipović bit će kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, doznaje se u utorak neslužbeno iz zagrebačkog HDZ-a.

Potvrda Filipovićeve kandidature očekuje se na sutrašnjoj online sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

Davor Filipović (36) rođen je u Sarajevu. Doktorirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i predaje na katedri Organizacija i menadžment. Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju.

Zastupnik je HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik Odbora za financije i proračun. Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

Filipović je i tajnik GO HDZ-a Grada Zagreba, a prošle godine napao je gradonačelnika Milana Bandića da vodi grad u bankrot.

Filipović se pojavio kao kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika nakon što su propali pregovori da to bude privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da je na inicijativu zagrebačkog  HDZ-a dogovoreno tko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba. Iako nije rekao o kome se radi, ustvrdio je da je “bolji izbor od Vanđelića”. (Hina)

Facebook Comments