Davor Božinović: I dalje se nosimo s dvije krize istovremeno; Pozivam sve odgovorne službe da osiguraju sigurnost ljudi

27. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Davor Božinović: I dalje se nosimo s dvije krize istovremeno; Pozivam sve odgovorne službe da osiguraju sigurnost ljudi

POOL


Pogibija radnika na sanaciji potresa u Zagrebu u petak ukazuje da se i nadalje nosimo s dvije krize istovremeno, ocijenio je na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite njegov voditelj i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar je precizirao da je prilikom krovopokrivačkih radova s visine od 12 metara pao i poginuo djelatnik tvrtke Domus Acta te da se radi o hrvatskom branitelju iz Sesveta i ocu troje djece.

”Pogibija radnika na sanaciji potresa u Zagrebu ukazuje da se i nadalje nosimo s dvije krize istovremeno. Ovakve tragedije moramo sprečavati i pozivam sve odgovorne službe da osiguraju sigurnost ljudi”, naglasio je.

Govoreći o potresu, Božinović je dodao da je u ovom trenutku u Studentskom domu Cvjetno naselje smješteno 375 ljudi.

Što se tiče koronavirusa, Božinović je poručio građanima da je i nadalje bitno da ostanu u kućama. “Nemojte dopustiti da vas lijepo vrijeme izmami van te stoga ostanite doma”, pozvao je građane Božinović.

(Hina)

Facebook Comments