Dan bez automobila koji se već tradicionalno održava zadnji dan Europskog tjedna mobilnosti na rasporedu je u četvrtak, 22. rujna.

Mnogi gradovi sudjeluju raznim aktivnostima u obilježavanju ovog događaja, a u nastavku donosimo popis od tri aktivnosti gdje se može dobro zabaviti, nešto naučiti, osvojiti nagrade i sve to dok uživa u điru na dva kotača.

Zagrebačka Žbica

Start je 22. rujna u 18 sati na križanju Masarykove i Preradovićeve. Vozi se kroz centar grada cestama koje su inače rezervirane samo za automobile, tako da će svi zainteresirani moći iskoristiti sunce i priliku da voze zelenim valom sigurno i bez stresa.

Splitska škola bicikliranja

Udruga Sigurnost u prometu i Ambasada Kraljevine Nizozemske, uz pomoć partnera, organiziraju i provode besplatnu edukaciju odraslih biciklista za sigurno sudjelovanje u gradskom prometu. Adresa je: Multimedijski Kulturni Centar, Ulica Slobode 28, s početkom u 12 sati. Prijave su moguće OVDJE.

Osiječki đir za sve

Dan bez automobila u Osijeku obilježava se besplatnim vožnjama za sve korisnike Nextbike-a od 9 do 14 sati. Potrebno je imati samo nextbike aplikaciju i aktivan račun, a svi najmovi u tom periodu će biti besplatni.