DA SE NE ZABORAVI – Mimohod pobjednika u ponedjeljak u Pakracu – Sudjelovat će i križevački branitelji

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska DA SE NE ZABORAVI – Mimohod pobjednika u ponedjeljak u Pakracu – Sudjelovat će i križevački branitelji


U Pakracu se 1. i 2. ožujka pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske obilježava 29. godišnjica početka Domovinskog rata. Program obilježavanja započeo je u srijedu u tamošnjoj Gradskoj knjižnici predavanjem „Kako je počeo Domovinski rat u Republici Hrvatskoj“, u četvrtak je u pakračkom muzeju otvorena izložba krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“ iz Muzeja policije, a u petak Festival domoljubnih pjesama „Croatio iz duše te ljubim“.

U nedjelju u 20 sati na prostoru ispred župne crkve zapalit će se „29 baklji pobjede“. U ponedjeljak, 2. ožujka, u 10 sati u župnoj crkvi bit će misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a od 11 sati je okupljanje sudionika „Mimohoda pobjednika“ i polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima te od 12.30 svečano postrojavanje sudionika i prigodni govori.

Na mimohodu će sudjelovati i hrvatski branitelji iz križevačkog kraja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu na zapadnoslavonskom bojištu, napose pakračkom. Koordinacija udruga branitelja Domovinskog rata Križevci organizira odlazak na „Mimohod pobjednika“ u Pakracu. Polazak je u ponedjeljak u 7 sati ujutro s prostora nekadašnje križevačke vojarne.

mn/prigorski.hr

Facebook Comments