Gradonačelnik Sinja Miro Bulj (Most) rekao je u utorak da će građani ići na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće ako HDZ i SDP nastave opstruirati razvoj grada nakon što su te stranke onemogućile donošenje novoga prostornog plana.

Vijećnici HDZ-a i SDP-a napuštanjem sjednice srušili su kvorum Gradskog vijeća i onemogućili donošenje prostornog plana koji je predložio gradonačelnik Bulj.

“Ako nastave s istom praksom i budu opstruirali razvoj Sinja, ići ćemo na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Uvjeren sam da će Sinjani kazniti takvu destruktivnu politiku i još više nam ukazati povjerenje”, poručio je Bulj,

Sinjski gradonačelnik tvrdi kako se takav potez ne može objasniti ničim drugim nego politikantstvom i pokušajem zaustavljanja razvoja grada. Predsjedniku Kluba vijećnika HDZ-a Stipi Periću zamjerio je odlazak sa sjednice premda je prije toga javno podupro predloženi prostorni plan.

“Predložio sam Gradskom vijeću prostorni plan koji bi omogućio privlačenje novih investicija, otvaranje novih radnih mjesta i izgradnju stanova i obiteljskih kuća za mlade obitelji”, rekao je Bulj nakon sjednice.

Istaknuo je da je Gradska uprava u manje od dvije godine otvorila dva gradska vrtića, čime se, dodao je, ne može pohvaliti nijedan novoizabrani gradonačelnik, te da su znatno povećana ulaganja u poljoprivredu, demografske mjere te za najpotrebitije.