­čÄŽ Branko Hrg: ‘Volio bih da se naredni saziv sabora bavi isklju─Źivo temama od interesa za ┼żivot gra─Ĺana’

16. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska ­čÄŽ Branko Hrg: ‘Volio bih da se naredni saziv sabora bavi isklju─Źivo temama od interesa za ┼żivot gra─Ĺana’

Davorin Višnjić/PIXSELL


U ime kluba HDS-HSLS-HDSSB, Branko Hrg se osvrnuo na ju─Źera┼ínjem raspu┼ítanju 9. Saziva Hrvatskog sabora na nedosljednost saborske oporbe, predvo─Ĺene SDP-om, kojima trenutni parlamentarni izbori ne pa┼íu, a cijelo vrijeme su zazivali izbore, tra┼żili povjerenje Vlade i ministara te njihove ostavke.

– Nije njih briga za stanje u dr┼żavi┬á ni za pobolj┼íanje istog, oni samo brinu kad je trenutak koji njima najbolje odgovara. Brinu isklju─Źivo i samo o sebi.┬áHrvatska Vlada i parlamentarna ve─çina su pokazale odgovornost i savjesnost u prepoznavanju trenutka smirivanja epidemije koronavirusom za organiziranje izbora i brigu┬áza hrvatsko dru┼ítvo i dr┼żavu – poru─Źio je.

Dodao je kako su ovaj mandat obilje┼żili veliki problemi i krize, no unato─Ź tome donesene su odluke koje su pobolj┼íale stanje u dr┼żavi.

– Vlada poduprta saborskom ve─çinom znala se nositi sa svojim krizama, za razliku od vlade koju je predvodio SDP – kazao je.

Hrg je istaknuo da bi za hrvatske gra─Ĺane ubudu─çe┬ábilo puno bolje i korisnije da se saborski zastupnici nadme─çu s dobrim programima i idejama, a ne tko ─çe vi┼íe vremena provesti pred TV kamerama i pokazivati se javnosti.

– To nije uloga saborskih zastupnika, oni se trebaju baviti temama od interesa za ┼żivot gra─Ĺana – zaklju─Źio je.

Facebook Comments