Branko Hrg: Križevcima je odobreno skoro 180 milijuna kuna za vodovod i odvodnju

24. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Branko Hrg: Križevcima je odobreno skoro 180 milijuna kuna za vodovod i odvodnju

Luka Stanzl/PIXSELL


Nakon što smo prvi objavili vijest kako je iz nepoznatih razloga mjesec dana kasnila Odluka o financiranju projekta Aglomeracija Križevci, prema našim informacijama ministar zaštite okoliša i energetike napokon je potpisao Odluku o financiranju.

Ovu informaciju potvrdio je danas i saborski zastupnik Branko Hrg koji je na svom javnom Facebook profilu napisao kako je odobreno skoro 180 milijuna kuna za vodovod i odvodnju u sklopu dugo očekivanog projekta Aglomeracije.

– Na potezu je Grad. Za potpis Ugovora o dodjeli sredstava fali još samo potpis Ugovora o partnerstvu Grada i Vodnih usluga Križevci – istaknuo je Hrg.

Podsjetimo, Rajnova administracija prije par dana nam je potvrdila kako se sredstva za sufinanciranje projekta planiraju, ali da će se sredstva u iznosu od 15.299.824,10 kuna tek osigurati rebalansom proračuna, nakon što se odobri projekt od strane Ministarstva i primitka Odluke o financiranju.

Nakon što je Odluka napokon potpisana od strane ministra Čorića ostaje nam vidjeti u kojem će roku križevački gradonačelnik napraviti rebalans proračuna te hoće li zaista Grad u ovim kriznim vremenima imati dovoljno vlastitih sredstava za takav projekt ili će cijela priča stati prije nego je uopće započela.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments