Biljana Borzan iz Siska poručila: “Na listama imamo pojedince koji su se dokazali”

2. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Biljana Borzan iz Siska poručila: “Na listama imamo pojedince koji su se dokazali”

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL


Europarlamentarka Biljana Borzan u četvrtak je u Sisku za izborne kampanje SDP-a rekla da svaka lista Restart koalicije sadrži istaknute pojedince kako bi svaki kandidat dobio potporu građana koji su pratili njegov rad i davali mu potporu.

“Posebno sam zadovoljna što u ovoj izbornoj jedinici imamo našu uspješnu gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček, čijom smo kandidaturom na listi, Siščanima i drugim građanima  omogućili da imaju za koga glasati. Dakle mogu se izjasniti ne samo za ono što nosi stranka, kao suprotnost HDZ-u, nego i pojedinci koji svojim radom svakodnevno dokazuju koliko je SDP stranka potencijala i koliko može pružiti građanima”, rekla je Borzan koja je došla dati potporu kandidatima u VI. izbornoj jedinici.

Spomenula je i doprinos SDP-ovih europarlamentaraca hrvatskim i zajedničkim europskim interesima. Kako je rekla, europarlamentarci nisu političari “opće prakse”, što je slučaj u našem parlamentu, nego su sektorski raspoređeni. Tako su Tonino Picula, Fred Matić, Romana Jerković, kao i ona, zaduženi za pojedine oblasti.

Istaknula je da se i dalje zauzima za zaštitu potrošača i zdravstvo u smislu zdrave prehrane, pa je imenovana izvjestiteljicom u projektu “Od polja do stola”. Dodala je kako je to važno područje jer svaka članica EU mora biti što više samodostatna, jer Hrvatska uvozi previše hrane, što ugrožava domaću proizvodnju. Sada se za koronakrize, kada su granice bile zatvorene, pokazalo koliko ovisimo o uvezenoj hrani iz neke daleke zemlje, rekla je Borzan.

Na kraju je dodala kako je novo područje kojim se bavi “programirano kvarenje uređaja”, kako bi što više zaštitio okoliš, a potrošačima smanjili troškovi.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je izjavila kako s građanima ne kontaktira samo svake četvrte godine uoči izbora, već to čini na terenu cijelu godinu. Kako je rekla, građani žele konkretne kandidate koji imaju iza sebe rezultate rada i koji se bore za interese građana.

Mi smo već prije dvije godine, na primjer, s certificiranim OPG-ima pokrenuli projekt “Od njive do stola”, s ciljem kvalitetne prehrane polaznicima dječjih vrtiće i učenika osnovnih škola. Na taj smo način dali golem doprinos samodostatnosti u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrani najmlađih, zaključila je Ikić Baniček.

Hina

Facebook Comments