Bilić: ‘Radnička fronta za ponovno pokretanje Imunološkog zavoda’

7. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Bilić: ‘Radnička fronta za ponovno pokretanje Imunološkog zavoda’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL


Zastupnik Radničke fronte u zagrebačkoj Gradskoj skupštini David Bilić zauzeo se u srijedu za ponovno pokretanje Imunološkog zavoda, ističući da je proizvodnja cjepiva, imunobioloških lijekova i krvnih pripravaka izuzetno bitna u ovoj pandemijskoj situaciji.

Na konferenciji za novinare u povodu Svjetskog dana zdravlja Bilić je kazao da u Radničkoj fronti podržavaju europsku građansku inicijativu “European Citizens Initiative” koja se zalaže za što veću dostupnost cjepiva svima u EU i svijetu.

Stoga su za ponovno pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu i njegovo tretiranje kao javno-zdravstvene ustanove od vrhunskog značaja.

“Proizvodnja cjepiva, imunobioloških lijekova i krvnih pripravaka u svakom trenutku je jako bitna, a ova pandemijska situacija je pokazala koliko je to bitno i u ovom trenutku ključno”, rekao je Bilić.

Uz to, naglasio je, traže i dovršetak Sveučilišne bolnice u zagrebačkom Blatu u koju su uloženi veliki novci, a Zagrepčani dvaput na referendumu iskazali volju za njezinom izgradnjom.

“Sveučilišna bolnica se mora dovršiti, a Novi Zagreb i čitav Zagreb zaslužuju moderan bolnički i sveučilišni centar koji će služiti čitavom sjeveru Hrvatske”, poručio je Bilić i ponovio zahtjev Vladi da svima koji rade s oboljelima od koronavirusa omogući beneficirani radni staž.

Član Radničke fronte Anton Glasnović rekao je da na Svjetski dan zdravlja mogu “proslaviti polaganu smrt javnog zdravlja i zdravstva u Hrvatskoj, EU i svim zemljama zapadnog svijeta” jer je koronakriza, kazao je, pokazala koliko je efikasno privatno zdravstvo, a koliko neefikasno javno.

Stoga će se stranka, naglasio je, uvijek zalagati za javno dostupno i potpuno besplatno zdravstvo. (Hina)

Facebook Comments