Beroš: ‘Žalosti što je od usporavanja cijepljenja preminulo 5000 građana’

13. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Hrvatska Beroš: ‘Žalosti što je od usporavanja cijepljenja preminulo 5000 građana’


Ministar zdravstva, Vili Beroš komentirao je situaciju s novozaraženima na sjednici Vlade u četvrtka. Kazao je da najveći broj pacijenata na današnji dan ima u KBC-u Split, Zagreb i Rijeka. Beroš je kazao da najveći broj pacijenata na današnji dan ima u KBC-u Split, Zagreb i Rijeka. Kazao je i da je u RH utrošeno 4 901 094 doza cjepiva, cijepljeno je 66,76 posto odraslog stanovništva, a dodatnom dozom cijepljeno je 642 406 osoba.

“Posebno žalosti što je od usporavanja dnevnog ritma cijepljena preminulo 5 tisuća sugrađana od kojih bi najveći broj bio među nama da su se zaštitili cijepljenjem”, kazao je Beroš.

Beroš je kazao da je od uvođenja COVID potvrda u državne i javne službe antigenskim testiranjem utvrđeno je 23.697 pozitivnih od 1.217.913 obrađenih testova.

“U protekla 24 sata smo zabilježili najveći udio pozitivnih testova”, kazao je te dodao da je broj potrebnih testiranja u porastu.

“HZJZ je donio preporuke o promijeni modaliteta testiranja. Širimo kapacitete gdje je moguće, a to je unutar zdravstvenog sustava. Prioritet nam je što ranija detekcija i izolacija slučajeva”, kazao je te dodao da će sve potrebne odluke biti donesene danas.

Komentirao je i preliminarne podatke EMA-e o učinkovitosti cjepiva protiv omikrona.